Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
08.09.16: Danmark er verdens førende økologi-nation; eller rettere: De seneste år har det forholdt sig sådan, både i henhold til internationale og hjemlige analyser, men svenskerne ser nu ud til at ville gøre os rangen stridig.
Læs mere
07.09.16: Den femte udgave af EHEDG-verdenskongressen inden for hygiejnisk design og fødevareproduktion finder sted i MCH Messecenter Herning den 2.-3. november 2016 i forbindelse med fagmessen FoodTech. Kongressen samler producenter inden for fødevarer, medicin og kosmetik til to dage med fokus på at levere praktisk knowhow til forbedring af produktsikkerhed, proceseffektivitet og produktionseffektivt inden for hygiejnisk teknik og design.
07.09.16: Det amerikanske selskab CTB, Inc. har underskrevet en aftale om at købe 80 procent af aktierne i danske firma Cabinplant A/S, som er en af verdens førende leverandør af procesudstyr til fødevareindustrien.
05.09.16: Salget af økologi til landets private og offentlige professionelle køkkener steg med hele 27 procent i 2015. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Det er især de offentlige køkkener, der trækker udviklingen. Og både Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer forventer yderligere stigninger i de kommende år.
29.08.16: Der er melorme på menuen, når miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i dag besøger Heimdal Entofarm ApS for at se potentialet i insekter som føde til både mennesker og dyr.
08.09.16: Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig smag og lugt. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet. Mere forskning i antioxidanternes struktur og virkning er dog nødvendig, lyder det i seneste nyhedsbrev fra instituttet.
30.08.16: En kortlægning af DNA’et i en fødevare vil i fremtiden kunne bruges til at undersøge, om produktet indeholder de ingredienser, varedeklarationen lover. Udstyret til at kortlægge produkters DNA-profil kan dog ikke bruges rutinemæssigt endnu. Det er for dyrt og kræver specialistviden at analysere resultaterne. Men i takt med at udstyret bliver billigere og teknologien nemmere at anvende, kan DNA-profiler blive et udbredt værktøj i kampen mod fødevaresvindel og -forurening. Det viser et studie fra DTU Fødevareinstituttet.
31.08.16: En mælke- og frugtdrik med brus, en mælke- og tedrik og en proteinrig energidrik er en del af Arlas nye ambition om at tredoble den del af omsætningen for drikke, der ligger uden for markedet for almindelig hvid mælk. Arla ønsker at udfordre sodavandsmarkedet med sundere, mælkebaserede alternativer.